Nieuwsbrief april 2014

16 april 2014

Voorjaar!! Tijd voor een frisse nieuwsbrief van werknavigator. U vindt hierin onze stand van zaken, goed nieuws over deponeren van het handelsmerk, ervaringen met teambegeleidingen en een column.

Veel leesplezier! 

Gedeponeerd handelsmerk
Goed nieuws! Werknavigator is sinds februari 2014 een gedeponeerd handelsmerk. Hiermee gaan we verder met het uitrollen van het instrument in Nederland. We stellen daarvoor hoge eisen aan nieuwe begeleiders en aan de samenwerking met andere bedrijven. Iedereen die kiest voor werknavigator is zeker van kwaliteit en een éénduidige toepassing.

Werknavigator staat voor kwaliteit. Die willen we nu en in de toekomst waarborgen. Dat is de reden voor ons geweest om merkenregistratie aan te vragen. Dit handelsmerk is de eerste stap naar die zekere kwaliteit. En die “r” achter de naam…….die krijgen we er gratis bij!

Werknavigator voor teams
De werknavigator is tot nu toe het meest toegepast bij individuele begeleidingen. Daarin is het instrument bijzonder krachtig en effectief. Nog krachtiger is het werken aan de versterking van een heel team. Dan werk je met eigen waarden en doelen én met die van het team als geheel. De afgelopen maanden hebben we op deze manier een management team begeleid naar betere samenwerking.

De kracht van de werknavigator voor teams is dat persoonlijke doelen zichtbaar ondersteund worden door andere leden uit het team. Daarnaast draagt ieder teamlid zijn eigen concrete acties bij aan het groepsdoel. De werknavigator stroomlijnt de interactie en samenwerking. Dit wordt bereikt door elkaar bij te staan in het halen van de persoonlijke doelen en samen stappen te zetten in de richting van het gezamenlijk doel. Dat werkt in het kwadraat!

Column Maaike
Een klant zei tegen mij: ‘Het is prettig dat je duidelijk bent’. Die knoopte ik in mijn oren. Duidelijk, dat is wat anders dan hard of streng, bot of kil. Dat klinkt logisch als ik het nu opschrijf. Duidelijkheid schept helderheid, is doordacht en zorgt dat je weet waar je aan toe bent.

Nu denken mensen vaak dat je als je begripvol en empatisch bent, je niet tegelijk strak en duidelijk kunt zijn. Het tegendeel is waar. Net als open en gesloten, zwart en wit, snel en langzaam, zijn het twee kanten van een medaille. En in beide kanten kun je vaardig in zijn. Sterker nog, die flexibiliteit is erg handig.

Nu ben ik niet altijd duidelijk, maar soms wel. Thuis bijvoorbeeld, wordt de klok nauwlettend in de gaten gehouden, want om vijf uur mag de televisie aan. Geen vragende koppies om drie uur, geen ‘mam, please?’ om vier uur. Om vijf uur mag de tv aan en heb ik m’n handen vrij om lekker te koken.

De werknavigator is zo'n medaille met twee zijden: hij brengt begrip en schept duidelijkheid. Je krijgt inzicht in je werksituatie en levert resultaten op die helder en duidelijk zijn. Heerlijk, helder, dat is prettig voor de klant en voor mij.  Maaike

 


alle nieuwsartikelen