Filosofie

Het is voor iedere mens belangrijk zich in de loop van zijn leven te blijven ontwikkelen. Voor veel mensen is het werk een belangrijk deel van hun leven. En werk in de breedste zin van het woord is dé plek waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Als het werk je uitdaagt je talenten optimaal in te zetten, ben je gemotiveerd het beste uit jezelf te halen. Daar krijg je een goed gevoel van en dat straal je uit.

Het valt niet altijd mee werk te vinden, dat precies bij jou past. Of als je al werk hebt de werksituatie passend te maken of te houden. Veel mensen zijn er op gericht te behouden wat ze hebben en daarbij vergeten ze dat de situatie steeds verandert. En bovendien veranderen ze zelf ook. Zo ontstaan veel werksituaties, die niet meer uitdagen en kom je gemakkelijk in een negatieve spiraal.

De grote kunst is steeds een werksituatie te vinden, waarin je jezelf maximaal kunt ontplooien. Sommige mensen kunnen dat van nature. Maar de meeste mensen kunnen daarbij af en toe een steuntje in de rug gebruiken. Op dat moment is er voor die mensen de werknavigator. Werknavigator wijst de weg naar werk dat bij je past.